Szpinak z ziemniakami i jajkiem sadzonym

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

pyszny, sycący jarski obiad............SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • szpinak mrożony 1 opakowanie/liście, olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ziemniaki ugotowane 3/4 kg, śmietana gęsta 100 ml, masło 1 łyżka, jajka - ile potrzeba "M", olej rzepakowy 1/4 szklanki, sól ziołowa - ile potrzeba, pieprz kolorowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Szpinak z ziemniakami i jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie, w tym czasie na oleju podsmażyć cebule pokrojone z czosnkiem, dodać szpinak liściasty mrożony i dusić do rozmrożenia szpinaku pod przykryciem

    następnie bez przykrycia na dużym ogniu podsmażać szpinak do odparowania wody, na koniec dodać kucharka, pieprz do smaku

    na oleju usmażyć jajka sadzone, posypać solą ziołową i pieprzem kolorowym

    odlane z wody ziemniaki tłuczkiem utłuc razem z masłem i śmietaną, ziemniaki podać ze szpinakiem, jajkami sadzonymi i np. z maślanką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować