Jęczmienna z grzybami i wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby zalać wodą dodać pół łyżeczki soli i ugotować do miękkości/odcedzić i pokroić je na drobniejsze części.
2.Mięso umyć,osuszyc i pokroić w drobną kostkę i przełożyć na rozgrzany olej na głębszą patelnię.Cebulę pokroic w kostke i dodac do mięsa.Dodać również wcześniej przygotowane grzyby
3.Przyprawić wszystko wyżej wymienionymi przyprawami i mieszając smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie przykryć pokrywą ,zmniejszyc ogień i dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (od czasu do czasu mieszając).
4.Kaszę ugotować wg.instrukcji na opakowaniu/odstawić.
5.Gdy mięso bedzie miękkie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę i nadal smażyć mieszając do jej zwiędnięcia (żeby była lekko chrupka)
6.Następnie wsypać kaszę , natkę pietruszki i mieszając trzymać na małym ogniu jeszcze około 3 minuty i gotowe.
Podawać z ulubiona sałatką/surówką
Komentarze