Jednogarnkowe z czerwoną fasolą

4.5 (181 ocen)

Czerwona fasola po bretońsku

Składniki:

  • 0,5 kg czerwonej fasoli
    40 dkg kiełbasy
    1 czerwona papryka
    2 cebule
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    majeranek
    sól
    pieprz
    ostra papryka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Jednogarnkowe z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jednogarnkowe z czerwona fasolą 1. Fasole płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez całą noc.
    Następnie gotujemy ją do miękkości w osolonej wodzie.
    Kiełbasę,cebule i paprykę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy,a następnie dodajemy do ugotowanej fasoli.Wszystko razem gotujemy,dodajemy koncentrat i przyprawy.Mieszamy i gotujemy.

Porady

Można dodać kukurydze z puszki i pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować