Jesienna kasza gryczana

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne kolorowe zdrowe danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek- zabek: 2 sztuki
    - marchew: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - kiełbasa wędzona: 25 dekagramów
    - fasola jaś: 1 szklanka
    - pieprz: 4 szczypty
    - sól: 3 szczypty
    - olej KUJAWSKI 3 ziarna: 2 łyżki
    - przyprawa uniwersalna: 1 łyżeczka
    - korniszony: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienna kasza gryczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczana gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Cebule kroimy w piórka. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki . Paprykę kroimy w paseczki .
  • 2. Kiełbasę kroimy w kostkę . Dzień wcześniej namoczona fasole jaś gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka . Korniszony kroimy w kostkę .
    Teraz potrzebna jest nam duża patelnia . Dajemy ok 2 łyżki oleju . Dodajemy pokrojoną cebulę i cukinie. Mieszamy . Dodajemy pokrojona paprykę i starta marchewkę . Podsmażamy . Dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę -mieszamy
  • 3. Doprawiamy przyprawą uniwersalna i podlewamy troszkę gorącą wodą .Dusimy chwilę . Następnie dodajemy odcedzona ugotowaną fasolę .Mieszamy . Doprawiamy pieprzem białym lub świeżo mielonym kolorowym . Dodajemy ugotowaną kasze i pokrojone ogórki korniszony .Mieszamy .Dodajemy wyciśnięty czosnek jeżeli trzeba jeszcze doprawiamy solą i pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.45 (166 ocen)

Kasza gryczana ze szpinakiem

To może cię zainteresować