Jesienne muffinki w koszu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Słodki, a jednocześnie zdrowy jest środek koszyczka. Muffiny są bardzo proste, a wychodzą z nich takie małe zielone jabłuszka.

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - masło: 10 dekagramów
    - cukier: 10 dekagramów
    - mąka: 12.5 dekagrama
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    - starte jabłka (lekko ubite w szklance): 1 szklanka
    DODATKOWO::
    - zielony lukier: 1 opakowanie
    - cukrowe listki: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Jesienne muffinki w koszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłkowe muffiny w koszu 1. Masło utrzeć z cukrem, a następnie dodać jajka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamon, utrzeć gładkie ciasto, na koniec połączyć z tartymi jabłkami( jabłka lepiej wybrać takie mniej soczyste).
  • jesienne muffiny w koszu 2. Ciastem napełnić foremki do muffinek do 2/3 wysokości.
    Piec w temp. 175st około 25 min.
  • jessienne mufiny w koszu 3. Po upieczeniu dokładnie wystudzić i po wierzchu polać zielonym lukrem, ozdobić kawałeczkiem zwykłego paluszka i cukrowymi listkami, odstawić do zastygnięcia lukru.
    Muffinki najlepiej smakują na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować