Jesienny gulasz paprykowy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Gulasz paprykowy dla strudzonych pracą domowników ;-)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - szynka wieprzowa bez kości surowa: 80 dekagramów
    - cebula pokrojona w talarki: 2 sztuki
    - śmietana gęsta 18%: 4 łyżki
    - przecier pomidorowy mały: 2 łyżki
    - papryka w proszku, sól, pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - ziele angielskie, liść laurowy, kminek do smaku: 1 łyżeczka
    - bulion jarzynowy: 1 szklanka

Jesienny gulasz paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso należy umyć i osuszyć.Pokroić w kostkę i obsmażyć na maśle. Osobno podsmażyć cebulkę na złoto dodać do mięsa.smażyć przez chwilkę. Wszystko przełożyć do garnka, podlać bulionem, dodać przyprawy (oprócz soli). Dusić ok 30 min. Następnie dodać przecier pomidorowy i sól. Gotować na małym ogniu kolejne 30 min, na koniec dodać rozbełtaną śmietanę i doprawić do smaku. podawać z kiszonym ogórkiem i świeżym pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy