Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Najlepsze co można zrobić w chłodny deszczowy dzień to zaszyć się w kuchni i gotować . Na grządkach i starganach dumnie pyszni się dynia. To znak ze jesień rozgościła się na dobre.Zatem zachęcam do zrobienia tego pysznego gulaszu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego gulaszowego
    4 szalotki
    3-4 ząbki czosnku
    2 kolorowe papryki
    1/2 papryczki chili
    1 szklanka fasoli Jaś
    40 dag dyni
    3 marchewki
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    3 -4 szklanki bulionu warzywnego
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    3-4 liście laurowe
    4 ziarenka pieprzu czarnego
    3 ziarna ziela angielskiego
    sól himalajska do smaku
    Pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0s8wb7f 1. Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie,ugotować prawie do miękkości, odcedzić.
    Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, obrane szalotki pokroić na ćwiartki, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę pokroić. W garnku rozgrzać olej, wrzucic mięso, cebulę, marchewkę i czosnek, doprawić przyprawą do mięs, dodać liść laurowy i przesmażyć pod przykryciem 10 minut, następnie dodać resztę przypraw, lekko osolić do smaku, wlać bulion i gotować około 1 godziny.
  • image-1hghuc6 2. Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry i pestek, paprykę-bez chili, osączoną ugotowaną fasolę, wlać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut.
  • image-28dgtwj 3. Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! jeśli nie to tylko posypać gulasz natką i podawać.
    Doskonale smakuje z pieczywem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować