Deser Jeż

0 (0 ocen)

  • 60 min

Urodziny mojego wnuka. Jeżem był zachwycony.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dkg orzechów włoskich , kilka laskowych
    20 dkg rodzynek
    5 paczek herbatników
    1 paczka migdałów całe do dekoracji
    5 jaj
    1 1/2 szklanka cukru
    1 cytryna
    1 olejek rumowy
    1 łyżeczka amaretto
    50g kakao
    2 masła
    1 margaryna Kasia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Deser jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1yqkwi0 1. Ciastka pokruszyć na drobne kawałki, orzechy pokroić, migdały sparzyć , pokroić w paski. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Masło i margarynę zmiksować, dodając po 1 łyżce ubite jajka.
  • image-18pfql0 2. Następnie dodać kakao , sok z cytryny, olejek rumowy, amaretto, wymieszać. Do miski wsypać pokruszone herbatniki, pokrojone orzechy, rodzynki, wlać masę ,wymieszać. Następnie uformować jeż . Kolce zrobić z pokrojonych migdałów w paski. Oczy z kolorowych pastylek, nos z suszonej śliwki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować