Jeż

4.49 (186 ocen)

  • 30 min

Specjał mojej cioci.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 kostki masła,2-3 jajka,1 szklanka cukru pudru,3 łyżki kakao,bakalie,spirytusu kieliszek(według uznania) ,ok. 7 paczek herbatników,olejek śmietankowy i migdałowy.
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wyparzyć,ubić z cukrem.Dodać masło i zmiksować+kakao+spirytus+olejek śmietankowy i migdałowy i wszystko wymieszać.Na koniec dodać pokruszone herbatniki i bakalie.Wyłożyć na podłużny talerz i formować jeża.Można zrobić kolce z ryżu preparowanego lub migdałów(migdały ciąć wzdłóż)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować