Jeżyk z gruszki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Julia i Kewin (3 lata) lubią gruszki, więc chętnie pomagają przy przygotowywaniu jeżyka.

Składniki:

  • ● 1/2 gruszki z puszki (bez skórki)
    ● 15 sztuk migdałów (najlepiej słupki)
    ● 2 małe rodzynki

Jeżyk z gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę kładziemy płaską
    stroną na blacie. Słupki migdałów
    rumienimy na patelni bez
    tłuszczu, cały czas mieszając.
    Gdy będą złotobrązowe, przesypujemy
    na pergamin.
  • 2. Szerszą część gruszki szpikujemy
    migdałami. W węższej
    części wycinamy dziurki z obu
    stron. Wkładamy rodzynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy