Jeżyk z koreczków

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Koreczki przyrządzam zawsze na młodzieżowe przyjęcia. Są bardzo proste i szybko się je robi, a w dodatku wyglądają bardzo ciekawie.

Składniki:

  • ● kapusta
    ● kabanos
    ● ser żółty
    ● ogórki konserwowe
    ● papryka czerwona i żółta
    ● zielone oliwki
    ● folia aluminiowa
    ● wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jeżyk z koreczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ucinamy w taki
    sposób, by można ją było postawić.
    Owijamy folią aluminiową.
    Na wykałaczki nabijamy
    w dowolnej kolejności pokrojone
    składniki, po czym wbijamy
    w naszą „kulę” z kapusty,
    tworząc smacznego jeżyka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować