Jeżyk- dobry na każdą imprezę

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Będąc na parapetówce od znajomych zaimponowała mi zupełnie inna forma przegryzek, niż ta tradycyjna. Trochę zmodyfikowałam i tak powstał jeżyk :)

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    melon
    pieczarki marynowane
    3 ogórki kiszone bądź konserwowe
    3 plastry grubo krojonej ( ok. 1 cm) szynki lub innej wędliny
    1 papryka
    3 plastry grubo krojonego sera żółtego
    wykałaczki
    kapusta pekińska lub sałata, ziarenka ziela angielskiego i kawałek marchewki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Jeżyk- dobry na każdą imprezę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    Melon dzielimy na dwie części
    Ogórki kiszone, ser, paprykę, wędlinę kroimy w grubą kostkę
    (Paprykę można wcześniej pomoczyć w wrzątku z odrobiną soli, żeby zmiękła lub użyć marynowanej). Pieczarki kroimy wzdłuż.
    Kolejno nakładamy na wykałaczki wędlinę, paprykę, ser, i ogórek lub pieczarkę.
    Wbijamy w melona tworząc kolce.
    Pod melona możemy włożyć sałatę i wydłubać w melonie miejsca na oczy (ziele angielskie) i nos (marchewka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować