Jogurtowo-cytrynowa grillowana pierś z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, soczysta i złocista grillowana pierś z kurczaka w marynacie na bazie jogurtu naturalnego, curry i soku z cytryny. Podana z lekką sałatką będzie stanowić bardzo smaczny, pożywny i zdrowy posiłek.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    -1 łyżeczka curry
    -sok z połowy cytryny
    -100 g jogurtu naturalnego
    -1 łyżeczka musztardy
    -5 łyżek oliwy z oliwek
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Dania mięsne

Jogurtowo-cytrynowa grillowana pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt, sok z cytryny, curry, oliwę i musztardę dokładnie mieszamy ze sobą.
  • 2. Umyty i oczyszczony filet dokładnie nacieramy solą i pieprzem i wrzucamy do marynaty. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
  • 3. Po tym czasie przekrawamy wzdłuż na pół i grillujemy na patelni grillowej lub na grillu na wolnym ogniu po ok 5 minut z każdej strony (na rumiano). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie miks sałat z pomidorkami koktajlowymi polany jogurtem). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować