Pyszna, soczysta i złocista grillowana pierś z kurczaka w marynacie na bazie jogurtu naturalnego, curry i soku z cytryny. Podana z lekką sałatką będzie stanowić bardzo smaczny, pożywny i zdrowy posiłek.
60 min
Składniki:
-2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
-1 łyżeczka curry
-sok z połowy cytryny
-100 g jogurtu naturalnego
-1 łyżeczka musztardy
-5 łyżek oliwy z oliwek
-sól i pieprz
Jogurtowo-cytrynowa grillowana pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt, sok z cytryny, curry, oliwę i musztardę dokładnie mieszamy ze sobą.
2.Umyty i oczyszczony filet dokładnie nacieramy solą i pieprzem i wrzucamy do marynaty. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
3.Po tym czasie przekrawamy wzdłuż na pół i grillujemy na patelni grillowej lub na grillu na wolnym ogniu po ok 5 minut z każdej strony (na rumiano). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie miks sałat z pomidorkami koktajlowymi polany jogurtem). Smacznego!
Komentarze