Jogurtowa pianka z czarną porzeczką

4.5 (166 ocen)

Niskokaloryczna pianka z witaminą C to ideał na letnie upały.

Składniki:

  • 700 g jogurtu naturalnego
    80 g cukru
    200 ml porzeczki w syropie cukrowym ( 2 kg porzeczki na 750 g cukru)
    200 g czarnej porzeczki
    5 łyżek żelatyny
    kilka podłużnych biszkoptów
    30 g czekolady w płatkach

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurtowa pianka z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z cukrem, syropem, czekoladą i owocami . Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach ciepłej wody i delikatnie łączymy z masą. Całość przekładamy do foremki na babkę o wym. 12 x 20 cm, wyłożonej folią spożywczą i na masie układamy biszkopty. Chłodzimy kilka godzin. Przekładamy z foremki na paterę i dekorujemy wg. uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować