Jogurtowe ciasto owocowe z kruszonką

0 (0 ocen)

Pyszne, szybkie i bardzo proste ciasto. Całoroczny wypiek- pasują do niego świeże owoce, ale także mrożone i te z puszki.

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
    1 opakowanie proszku do pieczenia ( 15 g)
    80 g cukru
    3 jajka
    0,5 szklanki oleju rzepakowego
    350 g dowolnego smaku jogurtu lub serka homogenizowanego
    0,5 opakowania cukru wanilinowego
    dowolne owoce

    Kruszonka:
    50 g stopionego masła
    8-10 łyżek mąki
    5 łyżek cukru
    0,5 opakowania cukru wanilinowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Ciasto jogurtowe Desery

Jogurtowe ciasto owocowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbełtać jajka. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz pozostałe składniki. Wymieszać tylko do połączenia składników ( ciasto nie może być zbyt gładkie). Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć dowolne owoce.
  • Jogurtowe ciasto owocowe z kruszonką 2. Kruszonka:
    Wszystkie składniki wymieszać, aby powstała kruszonka. Rozprowadzić ją na owocach. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować