Jogurtowiec

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie ,pyszne ,orzeźwiające ciasto.

  • 60 min

Składniki:

  • Jogurt naturalny 2x po 400ml
    • 4x galaretki po 2x inne
    • Biszkopty okrągłe mała paczka
    • Galaretki 2 sztuki.
    • Ewentualnie owoce.

Jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0k6knpr 1. Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową i poukładać biszkopty.
    Rozpuścić galaretki w dwóch osobnych naczyniach w 1/2 l wody.
    Jogurt wylać do naczynia i wlać przestudzoną galaretkę,zmiksować,wylać na warstwę biszkoptów ,włożyć do lodówki.
    Następną warstwę zrobić podobnie.
  • image-035wd8l 2. Gdy obydwie masy jogurtowo-galaretkowe stężeją wylewamy na wierzch 2 galaretki rozpuszczone wg.przepisu na opakowaniu.
    Można na wierzch poukładać owoce,ja zrobiłam bez,deser wyszedł pyszny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy