Zielony sernik na herbatnikach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Szybki i efektowny deser.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki serka homogenizowanego
    łyżka cukru
    kilka kropli aromatu pomara ńczowego
    5 g żelatyny
    60 ml gorącej wody

    10 herbatników kakaowych typu black
    łyżka masła roślinnego

    zielony barwnik na czubku wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Zielony sernik na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszę i mieszam z miękkiem masłem. Foremkę wykładam folią spożywczą i wykładam warstwę pokruszonych herbatników. Dociskam łyżką i odstawia do lodówki.

    Serek mieszam z cukrem. Odstawiam na kilka minut aż cukier się dobrze rozpuści. Dodaję aromat pomarańczowy. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie kiedy lekko przestygnie wlewam ją do jogurtu.

    Dodaje odrobinę zielonego barwinka w żelu. Ponownie mieszam. Masę wylewam na spód herbatnikowy i ponownie wstawiam do lodówki, by deser stężał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować