Jogurtowy sernik z winogronem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Większą część ciasta wyłóż do blaszki 24x37.
2.Masa sernikowa: Ser i jogurt przełóż do misy. Wszystkie pozostałe sypkie składniki przełóż do sera. Zmiksuj na gładką masę.Dodaj umyte winogrono-wymieszaj łyżką. Połowę masy serowej wylej na ciasto. Następnie wyłóż resztę ciemnego ciasta. Na koniec wyłóż pozostały ser. piec 60min. w 180C.
3.Polewa:
Wszystkie składniki zagotuj i wymieszaj.
4.Po upieczeniu sernika polać polewą kakaową i posyp pokrojonymi orzechami.
Komentarze