Kanapka grecka

4.5 (140 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka grecka z tymiankowym winegretem. W kanapce. Pyszne i wygodne. Idealna letnia przekąska.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bułka: 2 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek zielony: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - feta: 200 gramów
    - czarne oliwki: 200 gramów
    TYMIANKOWY WINEGRET:
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - ocet winny: 1 łyżka
    - musztarda francuska: 1 łyżeczka
    - miód: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - rozgnieciony czosnek: 2 ząbki
    - świeży tymianek: 2 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanapka grecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapka grecka 1. Wymieszaj wszystkie składniki sosu na gładką emulsję.
  • Kanapka grecka 2. Pokrój pomidor w kostkę, ogórek w półplasterki, cebulę w pióra, a oliwki na ćwiartki. Przełóż warzywa do miski.
  • Kanapka grecka 3. Posyp warzywa pokruszoną fetą.
  • Kanapka grecka 4. Wymieszaj. Przekrój bułki na pół i przełóż je sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarne oliwki Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować