Kanapka z ciabatty z tuńczykiem, jajkiem i sosem

4.49 (190 ocen)

  • 15 min

Idealna na "majówkę"

  • 15 min

Składniki:

  • 2 ciabatty (bagietki)
    4 jajka
    2 pomidory
    1 puszka tuńczyka w oliwie
    liście bazylii
    3 łyżki gęstego majonezu
    czarne oliwki bez pestek
    sól
    pieprz
    Sos :4 łyżki oliwy
    1 szalotka
    1 łyżka octu z białego wina
    1 łyżeczka musztardy dijon
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanapka z ciabatty z tuńczykiem, jajkiem i sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos : składniki połączyłem, wymieszałem na gładka emulsję. Odstawiłem.

    Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, pokroiłem w plastry.
    Tuńczyka osączyłem, rozgniotłem widelcem misce, wymieszałem z majonezem.
    Pomidory pokroiłem w grube plastry, liście bazylii porwałem na kawałki.
    Oliwki osączyłem, pokroiłem na połówki.

    Bagietki rozkroiłem wzdłuż na pół, usunąłem część miąższu. Posmarowałem obie strony wewnątrz cienko sosem z drobno posiekaną szalotką. Nałożyłem tuńczyka z majonezem, pomidora, bazylię, oliwki i jajka. Oprószyłem solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować