Kanapki z bagietki z pastą serowo jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy albo ścieramy na tarce ,dodajemy żółty ser,startą marchewkę posiekany szczypiorek i seler drobno siekany i majonez mieszamy można lekko dosolić ale uważać żeby nie była pasta za słona to zależy od gatunku sera .Całość dokładnie wymieszać
2.Z bagietki mini odcinamy końcówki.
3.Bagietkę przecinamy z jednego boku wydrążamy środek bagietki.
4.Bagietkę smarujemy lekko masłem ale tą czynność można pominąć.
5.Bagietkę smarujemy pastą ale tak nie za cienko można posypać posiekanym selerem naciowym i położyć kawałki papryki marynowanej.
6.Bagietkę ciasno zwijamy w folię można dodatkowo w ściereczkę kuchenną.
Bagietkę wkładamy do lodówki
7.Przed podaniem bagietkę kroimy w ukośne kanapki.
Komentarze