Kanapki ze szprotkami i jajkiem

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na przyjęciach każdy z moich gości zawsze znajdzie coś, co lubi.

Składniki:

  • ● ciemny chleb tostowy
    ● ząbek czosnku
    ● 1/2 kostki miękkiego masła
    ● kilka liści sałaty
    ● 2 puszki wędzonych szprotek w oleju
    ● cytryna
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz
    ● 2-3 łyżki majonezu do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Koreczki Kanapki

Kanapki ze szprotkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Ucieramy
    z masłem. Smarujemy
    kromki chleba. Wkładamy
    do rozgrzanego piekarnika.
    Podpiekamy na rumiano.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy, obieramy i kroimy
    w grube plasterki. Sałatę myjemy
    i osuszamy papierowym
    ręcznikiem. Cytrynę sparzamy
    i kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować