Kanapkowa sowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Moja córka zakochała się w tej kanapce od pierwszego wejrzenia :)

  • 20 min

Składniki:

  • kromka ulubionego chleba + skórka z chleba
    2-3 plasterki chudej wędliny
    4-5 plasterków serka topionego
    1 plasterek serka żółtego
    2 oliwki nadziewane papryką
    kawałeczek papryki
    mała gałązka pietruszki
    masło do smarowania kromki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kanapki

Kanapkowa sowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kromki chleba wyciąć kształt sowy, posmarować ją masłem.
  • kanapkowa sowa 2. Z wędliny i serka topionego w plasterkach za pomocą kieliszka wyciąć koła i poukładać je na kromce. Najpierw układamy (idąc od dołu) rząd serowych kółeczek, potem z wędliny i znów z serka. Następnie na wierzch układamy połówki wyciętych kółek. Robimy to na przemian, tam gdzie jest ser kładziemy wędlinę i odwrotnie. Z kawałków wędliny wycinamy nóżki i wkładamy je pod spód.
  • kanapkowa sowa 3. Z serka topionego za pomocą szklanki lub kufla wycinamy koło, po czym przecinamy go na pół i układamy po bokach (skrzydła)
  • kanapkowa sowa 4. Z innego plasterka serka topionego wycinamy głowę sowy
  • kanapkowa sowa 5. Z plasterka sera żółtego wycinamy 2 koła na oczy i układamy je na głowie
  • kanapkowa sowa 6. Z oliwki wycinamy 2 plasterki i układamy je na oczach sowy. Z papryki wycinamy dziób. Ze skórki od chleba robimy gałązkę, którą dekorujemy oliwkami, serkiem i pietruszką.

Porady

Ilość plasterków wędliny i sera jest uzależniona od wielkości kanapki. Moja była spora :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować