Kanapkowa pasta z tuńczyka z jabłkiem

0 (0 ocen)

Smaczna pasta kanapkowa w nowym wydaniu, z jabłkiem i ogórkiem konserwowym. Na domowym chlebie będzie pysznym śniadaniem lub kolacją

Składniki:


  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    150 g serka twarogowego kanapkowego
    3 jajka
    1 ogórek konserwowy
    0,5 cebuli
    0,5 jabłka
    1 łyżka majonezu
    Natka pietruszki
    Sól i pieprz do smaku

Kanapkowa pasta z tuńczyka z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Tuńczyka osączyć dokładnie z zalewy, wrzucić do miski. Dodać serek kanapkowy (o smaku śmietankowym). Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórka pokroić drobniutko, tak samo cebulę i jabłko. Dodać składniki do miski, wymieszać. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku, nałożyć do miseczki i schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy