Kanie nadziane żółtym serem

4.5 (159 ocen)

  • 20 min

Moja propozycja podania kani wzbogaconych żółtym serem okazała się "strzałem w dziesiątkę"

  • 20 min

Składniki:

  • Parzysta ilość kań,
    po 5 - 7 dag startego żółtego sera na parę kań ( w zależności od wielkości kapeluszy),
    sól,
    pieprz,
    Na panierkę:
    jajka,
    bułka tarta,
    kilka kropel maggi
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kanie nadziane żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze grzybów oczyścić i opłukać. Oprószyć pieprzem i solą z obu stron.
    Przygotować jajka na panierkę - roztrzepać je z dodatkiem maggi.
    Na jedną kanię nakładamy starty zółty ser ( na stronę z blaszkami), przykładamy do niej drugą. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy gorące.

Porady

Ścinam też nierozwinięte kanie - pozostawiam kawałek nóżki, wkładam je na noc do wody z miską ( nóżką do wody) i na drugi dzień mam pięknie rozwinięte kanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować