KACZKA Z KOKOSEM W KOKOSIE

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Pyszne mięso kaczki ze świeżym miąższem kokosa, do tego soczysty i winny melon oraz dżem porzeczkowy z cytryną.

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso kaczki - 1 pierś i 1 noga można użyć resztek kaczki: 1 sztuka
    - majeranek ok.: 2 łyżki
    - sól ok.: 2 łyżki
    - oliwa ok: 2 łyżki
    - melona: 0.25 sztuki
    - kokosy: 3 sztuki
    - dżemu porzeczkowego: 4 łyżki
    - cytryny: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z kokosem w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kaczki natrzeć solą i majerankiem, odstawić przykryte do lodówki na 1-2 godz. Po tym czasie wyjąć mięso i włożyć na rozgrzaną oliwę, skórą do dołu. Obsmażyć z obu stron na dość dużym ogniu. Razem z tłuszczem przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 40-60 minut w 180º. Upieczone i ostudzone mięso pokroić na małe kawałki.
  • 2. Melona obrać ze skóry i pokroić w plastry.
  • 3. Nagrzać piekarnik do 100º i włożyć kokosy na 5-10 minut. Wyciągnąć i obstukać je dookoła ciężkim narzędziem, aż skorupa pęknie. Wyciągnąć miąższ, nie uszkadzając za bardzo skorupy. Miąższ pokroić na cienkie plastry.
  • 4. Dżem wymieszać z sokiem z cytryny i polać mięso kaczki. Do skorupek kokosa włożyć plastry melona, mięso kaczki i plastry kokosa. Podawać z naleśnikami zwiniętymi w ruloniki i związanymi szczypiorkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować