Kajzerki prosto z domowej piekarni

0 (0 ocen)

Smakują świetnie na ciepło i na zimno. Świetne na śniadanko dla rodziny. Zapewniam że bedą szczęśliwi ;)

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    15g świeżych drożdży
    1,5 cukru
    łyżeczka soli
    jajko
    30g margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Kajzerki prosto z domowej piekarni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki łączymy i dolewamy 3/4 szklanki wody. Wyrabiamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
    Z ciasta formujemy bułeczki. Układamy w równych odstępach na blaszce wyłożonej pergaminem. Zostawiamy na ok. godzinę do wyrośnięcia a później nacinamy każdą na krzyż i opruszamy mąką. Pieczemy ok 15 minut w temp. 220 stopni.

Porady

Bułeczki można posypać makiem, pestkami lub sezamem świetnie się wtedy prezentują.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować