Kajzerkowe mini pizze

4.5 (150 ocen)

coś na ciepłą, szybką kolację .......

Składniki:


  • * 10 kajzerek
    * FARSZ:
    * 500g pieczarek
    * 2 cebule
    * 100g papryki konserwowej
    * 100g sera żółtego
    * 100g salami lub innej wędliny
    * 1 jajko
    * 1/2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku
    * 2 ząbki czosnku
    * sól
    * pieprz
    * natka pietruszki
    * 1 puszka groszku konserwowego
    * Dodatkowo plasterki sera na wierzch
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kajzerkowe mini pizze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę.
  • 2. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.
  • 3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką.
  • 4. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut. Podawać polane ketchupem. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować