Kakaowy torcik z nutką kardamonu przekładany masą serowo budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie :
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.
Dodać mąkę z proszkiem kakao kardamon i olej.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
2.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ale tylko spód.
Przelać ciasto .
Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka
3.Masa serowa :
Ser przełożyć do garnka , wlać mleko , wsypać cukier , dodać masło i na malutkim ogniu zagotować .
Budynie z mąką rozpuścić w szklance mleka i wlać to masy serowej gotować aż masa zgęstnieje ciągle mieszając żeby nam się nie przypaliło .
Krem serowy ostudzić.
4.Biszkopt przeciąć na 3 części
5.Każdy płat nasączyć dobrą herbatą .
Pierwszy spodni krążek smarujemy dość grubo masą .
6.Wierzch i boki smarujemy resztą masy serowej i posypujemy wiórkami kokosowymi , na środek można zetrzeć czekoladę lub wafelka Knopers .
Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki
Komentarze