Kakaowe kokosanki.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kokosanki inaczej. Idealne na przyjęcie karnawałowe dla dzieci. Przekona do siebie nawet tych, którzy za kokosem nie przepadają.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 20 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - wiórki kokosowe: 110 gramów
    - mleko kondensowane kakaowe: 90 mililitrów
    - tonka: 1 szczypta

Kakaowe kokosanki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce mieszamy mąkę z solą. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy ponownie. Ścieramy na tarce ziarno tonki i dodajemy do wiórek, mąki i soli. Dolewamy do naszej suchej mieszanki mleko z puszki. Wszystko dokładnie mieszamy, tak długo aż utrzymamy gęstą masę. Formujemy małe kulki i układamy na blaszce [pozostawiamy małe odstępy pomiędzy].
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Pieczemy około 12 - 14 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy