Kalafior i brokuł w złocistej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam

  • 40 min

Składniki:


  • 1 kalafiora
    1 brokuł
    1 pęczek koperku
    1 łyżka masła
    do panierki:
    ----------------
    bułka tarta
    potarty ser parmezan
    suszona pietruszka
    papryka słodka
    papryka pikantna
    imbir suszony
    sól,pieprz
    jajka
    mąka pszenna
    olej do smażenia

Kalafior i brokuł w złocistej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i brokuł płuczemy pod bieżącą zimną wodą,dzielimy na mniejsze różyczki,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.Składniki panierki mieszamy w misce.Kalafior i brokuł odcedzamy lekko studzimy i panierujemy w mące,jajku,bułce tartej. Warzywa smażymy ze wszystkich stron na złoto brązowy kolor.Dzielimy na porcje posypujemy posiekanym koperkiem.Dekorujemy cząstkami pomidora.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy