kalafiorowe babeczki

4.51 (176 ocen)

Ten przepis powstał, gdy domownicy nie chcieli już jeść zwykłego, ugotowanego kalafiora

Składniki:

  • jeden duży kalafior
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    3 łyżeczki kurkumy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafiorowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kalafiora oczyścić i ugotować, można go nawet lekko przegotować.
  • 2. następnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia
  • 3. pokroić główkę kalafiora lub oberwać różyczki i zblendować. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, jajka i przyprawy, znowu zblendować lub dokładnie wymieszać.
  • 4. nastawić piekarnik do 189 stopni. Przygotować blachę z kokilkami lub foremkami na muffiny. Nakładać przygotowaną masę do foremek
  • 5. Piec około 25-30 minut

Porady

smakują zarówno na ciepło jak i na zimno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować