Kalarepka w sosie serowo- dyniowym z gałką muszkatołową i kurkumą

0 (0 ocen)

wspaniała surówka do obiadu zapraszam wszystkich wielbicieli kalarepki

Składniki:

  • - 1 kalarepka
    sos
    - 1 łyżka masła
    - 1 łyżka mąki
    - 50 g serka topionego śmietankowego
    - 1/2 szklanki musu z dyni
    - kurkuma
    - gałka muszkatołowa
    - sól pieprz
    - 1 łyżka posiekanego koperku

Kalarepka w sosie serowo- dyniowym z gałką muszkatołową i kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Kalarepkę pokroić w kostkę zalać wodą dodać soli gotować aż zmięknie odcedzić
  • 2. - Sos rozpuścić masło dodać mąkę wymieszać dodać 2/3 szklanki wody mus z dyni i serek topiony mieszać ą się zagotuje i się rozpuści serek jak by było za gęste dolać trochę wody przyprawić solą pieprzem dodać kurkumę i dobrą szczyptę gałki muszkatołowej
    - Do sosu dodać kalarepkę i posiekany koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy