Kapuśniak na golonce

5 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Nie ma to jak prawdziwy kapuśniak na golonce

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 50 dkg białej kapusty
    niezbyt duża golonka
    marchewka
    pietruszka
    seler
    kilka ziemniaków
    ziele angielskie
    liść laurowy
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki mąki
    2 łyżki smalcu
    majeranek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Golonka

Kapuśniak na golonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę opłukać, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liścia laurowego. Gotować ok 30 min, następnie dodać oczyszczoną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera. Po ok 15 min dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Wszystko ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Połączyć z zupą, całość zagotować dodając koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Kapusta Koncentrat pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować