KAPUŚNIAK FIT

4.5 (143 ocen)

Zapraszam na swoją wersję klasyczne kapuśniaka:)

Składniki:

  • 1 duża marchewka
    1 mała pietruszka
    10 cm pora
    220 g kapusty kiszonej
    1 suszony grzybek
    100 g mrożonego kalafiora
    90 g mrożonej fasolki szparagowej
    100 gram mrożonej dyni
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    3 ziela angielskie
    Sól do smaku
    1 litr wody
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Kapuśniak fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ee6v4m 1. Kapustę poszatkować. Przesmażyć na suchej i czystej patelni ( bez tłuszczu) około 5-7 minut. Zdjąć z ognia. Marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kostkę, por w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić rozdrobnione warzywa. Dodać kminek ora ziele i smażyć razem około 3-4 minut.
  • image-1qq5wdy 2. Wrzucić podsmażoną kapustę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Zalać wodą, dodać grzybek i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować dalej. Po około 10 minut dodać wszystkie mrożone warzywa ( nie rozmrażać). Gotować zupę do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą i podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować