Kapuśniak z białej kapusty

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Często kupuję kapustę do surówek. Niestety główki przeważnie ważą ponad kilogram i zanim bym całą posiekała na obiadową sałatkę, to by zwiędła. Dlatego też dzisiaj robię z niej kapuśniak.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * 500 g żeberek wieprzowych
    1/4 główki białej kapusty
    * 4 ziemniaki
    * marchewka
    * pietruszka
    * 1/4 selera
    * pół małego pora
    * natka pietruszki, koperek
    * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zagotować, dodać przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć i pokroić. Dodać poszatkowana kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości ziemniaków, dodajemy mięso. Na talerzu posypujemy natką oraz koperkiem. Przyprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować