kapuśniak z kaszą i kurkumą....

0 (0 ocen)

po dodaniu kurkumy zupa ma ładny, złocisty kolor, jest syta i smaczna......................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kości schabowe 1 kg, woda 5 litrów, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 3 sztuki, owoc jałowca 5 sztuk, kasza jęczmienna perłowa 1/2 szklanki, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 5 sztuk, kapusta kiszona 1/2 kg, kucharek 1,5 łyżki, majeranek 2 łyżka, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz czarny świeżo mielony - do smaku, kurkuma mielona 1,5 łyżeczki

Kapuśniak z kaszą i kurkumą.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe 1. kości schabowe zagotować w małej ilości wody i wylać na sito, do garnka wlać odpowiednią ilość wody, włożyć kości, dodać ziele, liście laurowe, jałowiec i gotować z 20 minut............... wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, kaszę jęczmienną, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 15 minut........... włożyć pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, dodać kurkumę, kucharka i gotować z 20 minut, z kości obrać mięso i dać do zupy, wsypać natkę pietruszki, majeranek i gotować z 5 minut........... na talerzu do smaku zmielić czarny pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy