KAPUŚNIAK ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

zupka fantastycznie rozgrzewa w te chłodniejsze dni

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    3 litry rosołu ja wykorzystuje mrożony z niedzieli
    Pół główki białej kapusty
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżka cukru
    2 duże cebule
    3 marchewki
    1 pietruszka
    Ćwiartka selera
    Biała część pora
    4 ząbki czosnku
    Majeranek
    40 dag boczku
    Słoiczek koncentratu pomidorowego

Kapuśniak ze świeżej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Rosół podgrzewam , dodaje posiekaną kapustę białą i gotuje około 40- 50 minut z zielem angielskim , liściem laurowym. Włoszczyznę ścieram na tarce a ziemniaki kroje w kostkę . W między czasie na maśle na patelni podsmażam cebulę i dodaję do gotującej się zupy. Następnie kroimy w kostkę boczek i też go przesmażam na tej samej patelni .
    Gdy wszystkie warzywa są już miękkie zwłaszcza ziemniaki , dodaje koncentrat pomidorowy , majeranek , czosnek .
    Przegotowuje wszystko razem . Doprawiam Vegetą , cukrem . Smacznego.

Porady

zupę można wzbogacić i dodanie zasmażki ja lubie rosołową

Komentarze

Podobne przepisy