zupka fantastycznie rozgrzewa w te chłodniejsze dni
Składniki:
SKŁADNIKI:
3 litry rosołu ja wykorzystuje mrożony z niedzieli
Pół główki białej kapusty
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżka cukru
2 duże cebule
3 marchewki
1 pietruszka
Ćwiartka selera
Biała część pora
4 ząbki czosnku
Majeranek
40 dag boczku
Słoiczek koncentratu pomidorowego
Kapuśniak ze świeżej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
Rosół podgrzewam , dodaje posiekaną kapustę białą i gotuje około 40- 50 minut z zielem angielskim , liściem laurowym. Włoszczyznę ścieram na tarce a ziemniaki kroje w kostkę . W między czasie na maśle na patelni podsmażam cebulę i dodaję do gotującej się zupy. Następnie kroimy w kostkę boczek i też go przesmażam na tej samej patelni .
Gdy wszystkie warzywa są już miękkie zwłaszcza ziemniaki , dodaje koncentrat pomidorowy , majeranek , czosnek .
Przegotowuje wszystko razem . Doprawiam Vegetą , cukrem . Smacznego.
Porady
zupę można wzbogacić i dodanie zasmażki ja lubie rosołową
Komentarze