Duszona kapusta kiszona i czerwona

4.49 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Częstym obiadowym dodatkiem w naszym domu jest duszona kapusta, w różnych postaciach. Ciągle wymyślam nowe sposoby na jej przyrządzenie, a dziś wpadłam na to, żeby połączyć bardzo przez nas lubianą kapustę kiszoną z delikatniejszą w smaku, czerwoną.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    300 g. kapusty kiszonej (bez dodatków)
    300 g. posiekanej czerwonej kapusty
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
    1 łyżka majeranku
    sól, pieprz do smaku
    woda
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Duszona kapusta kiszona i czerwona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Obraną cebulę kroję w grubą kostkę, na głębokiej patelni rozgrzewam olej - wrzucam cebulę i smażę ją do zeszklenia. Dorzucam posiekaną czerwoną kapustę, lekko wszystko solę, dolewa odrobinę wody i pod przykryciem, mieszając, duszę do momentu, aż czerwona kapusta zmięknie (ok. 20 minut). Dokładam posiekaną kapustę kiszoną, duszę dalej podlewając od czasu do czasu wodą - tyle tylko, żeby się nic nie przypaliło. Dodaję posiekany czosnek i majeranek, duszę aż obie kapusty będą zupełnie miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować