Młoda kapusta biała zasmażana

4.5 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

najlepsza kapusta! Przepis posiadam od mamy, moja rodzina ją uwielbia!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty białej
    2-3 łyżki margaryny
    0,5 szklanki wody
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka octu
    pieprz, sól, maggi, wegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta zasmażana

Młoda kapusta biała zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotowć kapustę 1. Kapustę białą poszatkować, zalać wodą, dodać łyżkę soli i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić, zostawiając kilka łyżek wody na dnie.
  • Przyprawić kapuste 2. Do odcedzonej kapusty dodać ocet, magii oraz pieprz.
  • zasmazka 3. Wykonać zasmażkę: margarynę rozpuścić, dodać mąkę i przyrumienić, kolejno dodać zimną wodę i chwilę pogotować, dodać szczyptę wegety. Zasmażkę dodać do gorącej kapusty, przyprawić ją do smaku.
  • Dodac zasmażkę 4. Zasmażkę dodać do odcedzonej kapusty, wymieszać dokładnie. Pogotować kilka minut, przykryć by "przeszła".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Kapusta Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować