Kapusta czerwona na ciepło

4.5 (182 ocen)

Czerwona kapustka duszona ze szczypiorkiem i marchewką. Pyszna sałatka na ciepło do obiadu.

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej (500 g - po wykrojeniu głąba)
    2 średnie obrane marchewki (łącznie 250 g)
    1 pęczek szczypiorku
    4 łyżki margaryny
    4 łyżki ketchup'u pikantnego
    1 szklanka wody
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    1 łyżka przyprawy gyros kebab
    1/3 - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
    sól do smaku (wg uznania)
    cukier do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ketchupy Musy

Kapusta czerwona na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta czerwona na ciepło 1. Marchewki pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać - smażyć 5 min na margarynie razem z przyprawą gyros kebab. Mieszać.
  • Kapusta czerwona na ciepło 2. Kapustę poszatkować - dodać do podduszonej marchewki ze szczypiorkiem. Całość zalać wodą, wsypać kwasek cytrynowy - dusić pod przykryciem 30 min. Od czasu do czasu zamieszać. Po tym czasie do warzyw dodać ketchup i przyprawy do smaku. Całość oprószyć mąką i chwilę zasmażyć.
    Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować