KAPUSTA CZERWONA DUSZONA Z JABŁKAMI

4.5 (197 ocen)

Smaczny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej lub 1/2 dużej
    2 jabłka
    2 łyżki masła
    Sok z cytryny
    ok 2 łyżki cukru ( lub według uznania)
    Sól
    Pieprz
    szczypta mielonych gożdzików
    1/3 szklanki wody



Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Kapusta czerwona duszona z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zeszatkować, przełoyć do garnka, dodać masło, wodę, cukier i dusić pod przykryciem aż będzie połmiękka. Następnie obrać jabłka i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać.do kapusty i dalej dusić. Pod koniec dodać dodać sok.z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i goździkami. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować