Kapusta czerwona duszona z rodzynkami

4.99 (193 ocen)

  • 20 min

Doskonały dodatek do pieczonej kaczki, gęsi czy zrazów.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty (ok. 1,5 kg)
    2 szklanki wody
    10 dkg rodzynek
    1 łyżka octu lub soku z cytryny do smaku
    Cukier do smaku
    30 dkg boczku świeżego
    1 cebula
    2 łyżki mąki
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta czerwona duszona z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę poszatkować, włożyć do garnka ,wlać wodę i osolić . Gotować.
    Boczek pokroić w kostkę .cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Rodzynki sparzyć.
    Boczek przesmażyć na patelni, dodać cebulę , przesmażyć i dodać do kapusty.
    Gotować do miękkości
    Przed końcem gotowania dodać rodzynki, cukier ,sól i pieprz do smaku.
    Doprawić octem lub sokiem z cytryny.
    Kapusta musi być słodko-kwaśna.
    Chwilę razem podusić.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować