Smaczna forma surówki obiadowej na gorąco z czerwonej kapusty. Pasuje do mięsa, ryby, jajka sadzonego.
4.99 (190 ocen)
Porady
Smak tej gorącej obiadowej surówki polega na idealnym doprawieniu całości. Ma być wyrazista, ani za słona, ani za kwaśna. Przyprawy wsypujemy stopniowo. Pieprz musi być mocniej wyczuwalny. Czas gotowania kapusty zależny jest od tego, czy młoda kapusta. Taką gotujemy krócej. Zamiast soku z cytryny możemy dodać kwasek cytrynowy lub ocet. Stad różne zabarwienie kapusty. Słoninkę, może zastąpić domowy smalec ze skwarkami. Surówkę możemy odgrzewać. Smakuje podana do mięsa mielonego, tłustych mięs. Ale także do ryb i drobiu. Smaczna z jajkiem sadzonym. Jeśli ktoś lubi można wsypać kminek lub majeranek- dla zdrowia i mniejszej ciężkostrawności.
Komentarze