Najlepsza kapusta jaką w życiu jadłam. Na masełku z dodatkiem boczku i kiełbaski. Rewelacja. Nie ma żadnych problemów z przygotowaniem a wręcz przeciwnie jest to bardzo proste.
50 min
Składniki:
średnia główka kapusty
ok.30 dkg wędzonego boczku
ok 20 dkg kiełbaski
duża cebulka
Kapusta duszona mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kroimy w cienkie paski i gotujemy w wodzie. Gdy kapusta jest średnio miękka odcedzamy wodę.
2.Boczek, kiełbasę i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju ok 10 min., dodajemy masło i dwie łyżki mąki, smażymy jeszcze parę minut i dodajemy do kapusty.
3.Całość dusimy ok. 20 min. Jeżeli kapusta będzie jeszcze twarda to dodajemy trochę wody i jeszcze dusimy.
Komentarze