Kapusta duszona mojej mamy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Najlepsza kapusta jaką w życiu jadłam. Na masełku z dodatkiem boczku i kiełbaski. Rewelacja. Nie ma żadnych problemów z przygotowaniem a wręcz przeciwnie jest to bardzo proste.

  • 50 min

Składniki:

  • średnia główka kapusty
    ok.30 dkg wędzonego boczku
    ok 20 dkg kiełbaski
    duża cebulka

    masło roślinne - ok. 2 łyżki
    sól, vegeta
    pieprz ziołowy
    liść laurowy
    2 ziela angielskie
    1 kostka drobiowa

Kapusta duszona mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-27exskb 1. Kapustę kroimy w cienkie paski i gotujemy w wodzie. Gdy kapusta jest średnio miękka odcedzamy wodę.
  • image-29x14uo 2. Boczek, kiełbasę i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju ok 10 min., dodajemy masło i dwie łyżki mąki, smażymy jeszcze parę minut i dodajemy do kapusty.
  • image-0dax859 3. Całość dusimy ok. 20 min. Jeżeli kapusta będzie jeszcze twarda to dodajemy trochę wody i jeszcze dusimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy