MŁODA KAPUSTA DUSZONA ZE ŚMIETANĄ, MARCHEWKĄ I KOPERKIEM

4.48 (157 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Smak tej kapusty pamiętam z dzieciństwa, taką kapustę robiła moja babcia. Jest to prosty dodatek do dań mięsnych, równie dobrze smakuje z młodymi ziemniaczkami.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    1 cebula
    1- 2 marchewki
    1/2 szklanki śmietany
    sól, pieprz
    1 jabłko
    oliwa lub masło
    koperek
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta duszona ze śmietaną, marchewką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, poszatkować i przełożyć do garnka zalewając wodą tak aby przykryła kapustę , dodać marchewkę pokrojoną w talarki. Dusić do miękkości.Jeśli jest za dużo wody należy ją odlać. Cebulę drobno pokroić , poddusić na tłuszczu. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej cebulę, śmietanę oraz jabłko obrane i pokrojone na ćwiartki, wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać pokrojony koperek.Jeszcze chwilę dusić na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować