Kapusta kiszona

4.49 (175 ocen)

Czas na kiszenie kapusty

Składniki:

  • • 10 kg kapusty szatkowanej
    • 10 marchewek
    • 10 cebul
    • ziarna kopru
    • ziarna kminku
    • ok 25 -30 dag soli
    • worek do kiszenia kapusty
    • gaza lub tetra
    • beczka dobrze sprawdzają się wiaderka plastikowe np po śledziach z przykrywką
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kapusta kiszona

Kapusta kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Marchew obrać zetrzeć na grubej tarce Cebulę pokroić w paski
    • Przygotować beczkę do kiszenia kapusty ja wykładam workiem Na przemian układać kapustę troszkę marchewki i cebuli przesypać solą kilka ziaren kminku i kopru wszystko razem ubijać ciasno w beczce wytwarzającą wodę można nieco odlać ale troszkę musi zostać
    • Na górę położyć gazę i obciążyć zostawić w ciepłym do zakiszenia później wynieś do zimnego pomieszczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować