Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

4.51 (158 ocen)

  • 166 godz. 40 min

Kapusta jest bardzo smaczna i idealnie połączona smakowo. Znakomicie sprawdzi się jako pyszna surówka. Polecam!

  • 166 godz. 40 min

Składniki:

  • 4 kg kapusty
    1 kg jabłek (twardych)
    1/2 kg marchewki
    3/4 szklanki soli
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory Kapusta kiszona

Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, a marchew i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • 2. Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić.
  • 3. Miskę przykryć talerzem, docisnąć i nakryć ściereczką.
    Odstawić na tydzień.
  • 4. Po tym czasie kapustę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
  • 5. Pasteryzować 10-15 minut (w zależności od wielkości słoika).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Jabłka Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować