Kapusta kiszona z olejem lnianym

4.51 (160 ocen)

W każdy dom ma swój ulubiony przepis na tą surówkę. U mnie bazą jest dobrej jakości kapusta kiszona i olej lniany budwigowy. Aby surówka nie znudziła się rodzinie, dodaję w rożnych proporcjach: tartą marchew, dymkę, cebulkę, paprykę, rzodkiewkę, koperek, natkę pietruszki, suszoną żurawinę, rodzynki.

Składniki:

  • 30 dkg kapusty kiszonej
    1 mała czerwona cebula
    1 marchew
    1 łyżka cukru trzcinowego
    kilka gałązek koperku
    3 łyżki oleju lnianego budwigowego
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta kiszona z olejem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty kiszonej odcisnąć z nadmiar soku. Pokroić kapustę na mniejsze kawałki, następnie posypać cukrem.
    Marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kosteczkę, koperek posiekać.
    Surówkę dokładnie wymieszać, odstawić aby smaki się zmieszały.
    Przed podaniem polać surówkę olejem lnianym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować