Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i słoniną

4.95 (168 ocen)

Zasmażana kiszona kapustka jest świetnym dodatkiem do obiadu.

Składniki:

  • 75 dag kapusty kiszonej
    1 marchewka
    10 dag boczku wędzonego
    5 dag słoniny
    czarny pieprz mielony
    woda
    1 łyżka mąki pszennej
    1/2 kostki rosołowej
Wystaw ocenę:

4.95 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i słoniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną wypłukać i pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby zakryło kapustę. Jedną marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach i dodać do gotującej się kapusty. Dodać także połowę kostki rosołowej. Wszystko razem gotować około 30 minut. Po tym czasie sprawdzić, czy kapusta jest miękka. Odlać wodę z kapusty i marchewki.
    Boczek wędzony i słoninę pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Kiedy tłuszcz się wytopi dodać 1 łyżkę mąki pszennej, chwilkę smażyć. Potem do tej zasmażki dodać ugotowaną kapustę z marchewką. Chwilkę smażyć, następnie doprawić pieprzem świeżo zmielonym i kminkiem. Dokładnie wszystko wymieszać smażąc jeszcze przez moment. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować